Subsidies

Jeugd en jeugdwerk doen Maaseik bruisen. Het stadsbestuur wil dit jeugdig enthousiasme graag een duwtje in de rug geven. Daarom stellen zij een aantal subsidies ter beschikking. Hieronder vind je de verschillende reglementen en aanvraagformulieren. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of de aanvraagprocedure, blader dan zeker eens door de SUBSIDIEGIDS of neem contact op met de stedelijke jeugddienst Maaseik.

Projectsubsidies

Deze subsidie wordt toegekend als stimulans voor de organisatie van originele of vernieuwende projecten en activiteiten met een tijdelijk karakter en gericht naar kinderen en jongeren.

Subsidie voor het volgen van kadervorming

Een subsidie voor jongeren tot 25 jaar en woonachtig in Maaseik, die een cursus volgen met het oog op de vorming van begeleiders in het jeugdwerk (animator, hoofdanimator, instructeur, …) of die op één of andere manier bijdraagt tot de kwaliteitsverbetering van de jeugdwerking (cursus EHBO, grimeren, …).

Werkingssubsidies

Werkingssubsidies zijn de toelagen die door de Stad Maaseik uitgekeerd worden aan de verschillende jeugdverenigingen om hun dagelijkse werking te ondersteunen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen jeugdverenigingen, speelpleinwerkingen, jeugdafdelingen van politieke verenigingen en jeugdhuizen.

Informatietoelage

Erkende jeugdverenigingen kunnen één keer per jaar aanspraak maken op deze subsidie om leden of andere kinderen en jongeren van Maaseik te informeren.

Subsidie voor jeugdinfrastructuur

Jeugdlokalen en gebouwen krijgen het vaak hard te verduren door al dat “spelend” geweld. Dankzij deze subsidie kunnen lokalen opgefrist worden (nieuwe meubels, verven, …) , kan men investeren in energiebesparende maatregelen (radiatorfolie, spaarlampen, …)  of zelfs grote renovatiewerken aanvatten.

Subsidie voor de inrichting van de directe buitenomgeving van jeugdlokalen

Kinderen en jongeren hebben ruimte nodig om te spelen, te ravotten of gewoon te hangen. Voor verenigingen die de buitenruimte aan hun jeugdlokalen wat aantrekkelijker willen maken is deze subsidie zeker een duwtje in de rug!

Subsidie voor kampvervoer

Erkende verenigingen kunnen beroep op deze subsidie voor het vervoer van materiaal naar en van de kampplaats.